intro_h.indd

 

 

 

 

 

 

 

Buderus is een Duits merk dat al sinds 1731 producten op de markt brengt. De hoofdzetel van het merk bevindt zich momenteel in de Duitse plaats Wetzlar. Vandaag zet het bedrijf haar producten via groothandels af in Europa, Amerika, Azië, Afrika en Australië.

In het assortiment van Buderus vind je twee types warmtepompen terug, lucht-water warmtepompen en grond water warmtepompen.

In 2013 heeft Buderus twee nieuwigheden gelanceerd in haar gamma:

  • Een hybridesysteem, waarmee je een bestaande verwarmingsinstallatie kunt upgraden (WPLSH)
  • Een split systeem, dat zowel uit een buitenunit als een binnenunit bestaat (WPLS)

Voordelen en nadelen

Uitgebreid gamma

Hybride warmtepompen

Warmtepompboilers

Geen water water warmtepompen

Enkel kleinere vermogens (tot 30 kW)

COP < 5

Series

Buderus Logatherm WPL

Logatherm WPL

De serie Logatherm WPL is het gamma lucht water warmtepompen van Buderus. Deze warmtepompen zijn eenvoudig te installeren en heel milieuvriendelijk. De richtprijzen van een Logatherm WPL warmtepomp variëren tussen 8.000 € en 15.000 €.

Prijzen en specificaties
Buderus Logatherm

Logatherm WPS

De serie Logatherm WPS warmtepompen van Buderus zijn de grond water warmtepompen. Deze warmtepompen gebruiken de energie die in de bodem is opgeslagen om je huis te verwarmen. Zij kunnen ook sanitair warm water genereren. Richtprijzen voor Logatherm WPS warmtepompen van Buderus variëren tussen 5.500 € en 8.500 €.

Prijzen en specificaties
Buderus Logatherm WPT

Logatherm WPT

De serie Logatherm WPT warmtepompen van Buderus is het complete gamma warmtepompen voor sanitair warm water. Ze zijn voorzien van een boiler van 270 liter, zodat u op elk moment van de dag genoeg warm water voor minstens vijf personen ter beschikking hebt. Prijzen variëren tussen 2.250 € en 2.575 €.

Prijzen en specificaties
Buderus Logatherm WPLS

Logatherm WPLS

De serie Logatherm WPLS warmtepompen van Buderus is de serie split warmtepompen. Deze lucht water warmtepompen koelen in de zomer, en verwarmen in de winter, en dat enkel op basis van de buitenlucht. Dit zorgt voor een perfecte omgevingstemperatuur en een minimale ecologische voetafdruk. Prijzen tussen 5.000 € en 7.225 €.

Prijzen en specificaties
Buderus Logatherm WPLSH

Logatherm WPLSH

Nieuw sinds 2013 is de Logatherm WPLSH serie. Dit gamma hybride warmtepompen van Buderus combineert gascondensatie en warmtepomp op een intelligente manier, en kan zowel geïnstalleerd worden in een nieuwbouw, als upgrade op een bestaande installatie. De richtprijs varieert rond de 3.900 €.

Prijzen en specificaties