Daikin

 

 

 

 

 

 

 

Daikin is een Japanse producent van warmtepompen. Het merk concentreert zich voornamelijk op het segment warmtepompen met de buitenlucht als warmtebron. Al zal Daikin binnenkort in de Altherma serie ook geothermische warmtepompen op de markt beginnen brengen.

De warmtepompen staan bekend omwille van hun mooie design en hun stille werking. Omwille hiervan hebben verschillende van hun modellen al enkele prijzen in de wacht gesleept.

Voordelen en nadelen

Design

Hybride warmtepompen

Lage prijs

Enkel lucht warmtepompen

Lage vermogens

Series

Daikin Nexura

Nexura

De Daikin Nexura is een lucht lucht warmtepomp van Daikin. Het is een vloermodel, dat zowel kan verwarmen als koelen. De Daikin Nexura valt op door zijn stille werking en heel stijlvol design. Dit model is zowel standaard, ingebouwd als op een voet te monteren. De prijs van dit type warmtepomp schommelt rond de 2.000 €.

Daikin Emura

Emura

De Daikin Emura is een lucht lucht warmtepomp van Daikin. De Emura is een wandmodel, die bij voorkeur hoog tegen de muur wordt gemonteerd. Net als de andere warmtepompen van Daikin valt ook de Emura op door een heel mooi design. Niet voor niets heeft dit model al enkele design prijzen in de wacht gesleept. De binnenunit is al te verkrijgen voor een prijs rond 400 €.

Daikin Small Class

Small Class

De Small Class is een lucht lucht warmtepomp van Daikin, type wandmodel. Het is een discrete warmtepomp, met een modern ontwerp. Net als de andere warmtepompen van Daikin heeft ook dit type een fluisterstille werking. De prijs voor de binnenunit schommelt tussen 250 € en 300 €.

Daikin Altherma

Altherma

De Daikin Altherma is een lucht water warmtepomp, die zowel geschikt is voor nieuwbouw als voor renovatie. Er zijn verschillende types van de Altherma beschikbaar. De Daikin Altherma Lage Temperatuur is geschikt voor nieuwbouw en grote renovaties. De Daikin Altherma Hoge Temperatuur is geschikt als vervanging voor een bestaande ketel.