Dimplex

 

 

 

 

 

 

 

Dimplex is een Duitse producent van verwarmingssystemen en warmtepompen. Al meer dan 30 jaar brengt het oerdegelijke warmtepompen op de markt, die het maakt in haar fabriek in het Duitse Kulmbach.

In het gamma van Dimplex zijn zowel lucht water warmtepompen, water water warmtepompen als grond water warmtepompen terug te vinden. Het gamma van Dimplex is enorm uitgebreid, met een ruime keuze in vermogens en functionaliteiten. Vermogens van Dimplex warmtepompen gaan tot 122 kW, waardoor ze heel geschikt zijn voor grote ruimtes.

Het rendement van Dimplex warmtepompen in relatief hoog. Vooral de water water warmtepompen halen een COP van 5 à 6. Dimplex warmtepompen zijn omwille hiervan ook relatief duurder in vergelijking met andere merken.

De warmtepompen zijn vaak te herkennen aan hun Bordeaux-rode kleur.

Voordelen en nadelen

Uitgebreid assortiment

Hoog rendement

Hoge vermogens

Relatief duur

Grote en zware toestellen

Geen hybride warmtepompen

Series

Dimplex LA

Dimplex LA

De LA serie van Dimplex is het gamma lucht water warmtepompen bedoeld voor binnenopstelling. De buitenopgestelde serie LA kent een veelvoud aan mogelijkheden. Niet alleen het vermogensbereik, maar ook de variaties in typen maken deze serie universeel.

Prijzen en specificaties
Dimplex LI

Dimplex LI

De LI serie van Dimplex is het gamma lucht water warmtepompen bedoeld voor binnenopstelling. De binnenopgestelde warmtepompen uit de serie LI kunnen niet alleen de warmte aan de buitenlucht onttrekken, maar ook aan binnenlucht indien er warmteoverschotten plaatsvinden. Richtprijzen variëren tussen 5.355 € en 11.700 €.

Prijzen en specificaties
Dimplex SI

Dimplex SI

De SI-serie warmtepompen van Dimplex is het gamma grond water warmtepompen, dat zich laat kenmerken door hun veelzijdigheid, omdat de zowel de aarde als restwarmte als bron voor de warmte-opwekking kunnen worden gebruikt. Richtprijzen variëren tussen 4.000 € en 14.400 €.

Prijzen en specificaties
Dimplex SIH

Dimplex SIH

De Dimplex SIH serie is het gamma grond water warmtepompen met een vermogen van 6 tot 11 kW in de versie met één compressor, en met een vermogen van 22 tot 40 kW in de versie met 2 compressoren. Met deze serie kan een hoge aanvoertemperatuur bereikt worden. Richtprijzen voor dit type warmtepomp variëren tussen 12.000 € en 15.000 €.

Prijzen en specificaties
Dimplex SIK

Dimplex SIK

De Dimplex SIK serie is het gamma grond water warmtepompen met een vermogen van 7 tot 15 kW. De compacte uitvoering zorgt voor een eenvoudige en snelle montage. Pompen, expansievaten en beveiligingen zijn geïntegreerd. Richtprijzen voor dit type warmtepomp variëren tussen 5.575 € en 7.400 €.

Prijzen en specificaties
Dimplex WSI

Dimplex WI

De Dimplex WI serie is het assortiment water water warmtepompen van Dimplex. Deze water water warmtepompen onttrekken de warmte uit grondwater of oppervlaktewater. Universele toepassingen met vele mogelijkheden. Goede rendementen op voorwaarde dat het bronwater van goede kwaliteit is.

Prijzen en specificaties