Junkers

 

 

 

 

 

 

 

Junkers is een Duitse producent van verwarmingssystemen en warmtepompen. Het merk is een onderdeel van Bosch Thermotechnik. In het assortiment van Junkers komen zowel lucht water en grond water warmtepompen als warmtepompboilers voor. Warmtepompen van Junkers hebben een vrij laag verwarmingsvermogen, en zijn daarom vooral geschikt voor particulier gebruik. Rendementen liggen relatief lager in vergelijking met andere merken, waardoor ook de prijs van Junkers warmtepompen vrij goedkoop is.

In het voorjaar van 2013 heeft Junkers de serie SupraEco SAS gelanceerd. Deze serie werd voorgesteld op Batibouw 2013. Met deze nieuwe serie heeft Junkers nu ook een assortiment split lucht water warmtepompen.

Ook nieuw is de hybride warmtepomp in de SAS serie. Deze warmtepomp kan ingezet als aanvulling voor een bestaande verwarmingsinstallatie.

Voordelen en nadelen

Hybride warmtepompen

Warmtepompboilers

Design

Geen water water warmtepompen

Lager rendement

Geen assortiment Hoge Temperatuur

Series

Junkers SupraEco SAS

SupraEco A-SAS

SupraEco SAS is het gamma split lucht water warmtepompen van Junkers. De Supraeco SAS is een flexibele lucht- waterwarmtepomp met buitenunit voor verwarming, koeling en bereiding van warm water. Richtprijzen voor de SupraEco SAS serie variëren tussen 5.500 € en 8.000 €.

Prijzen en specificaties
Junkers SupraEco A

SupraEco A-SAO

SupraEco A is het gamma lucht water warmtepompen van Junkers. Deze serie warmtepompen zijn heel stil in gebruik, en maken gebruiken van een buitenunit om de buitenlucht aan te trekken.

Prijzen en specificaties
Junkers SupraEco

SupraEco T/STE/STM

Junkers SupraEco T is het assortiment grond water warmtepompen van Junkers. Het gamma STM is ook voorzien van een geïntegreerde warm water boiler. De verwarmingsvermogens voor de grond water warmtepomp van Junkers kunnen oplopen tot 60 kW, de aanvoertemperatuur tot 65° C.

Prijzen en specificaties
Junkers SupraEco SWI:SWO

SupraEco W/SWI/SWO

SupraEco SWI/SWO is het gamma warmtepompboilers van Junkers. Deze warmtepompen maken gebruik van de buitenlucht om een woning te voorzien van sanitair warm water.

Prijzen en specificaties