Stiebel Eltron

 

 

 

 

 

 

 

Stiebel Eltron is een Duitse producent van warmtepompen. Het bedrijf werd opgericht in 1924, en heeft de hoofdzetel in het Duitse Holzminden.

Het assortiment warmtepompen van Stiebel Eltron is enorm uitgebreid. Het merk biedt zowel lucht water, grond water als water water warmtepompen aan. Met de WWK series heeft het bovendien ook een assortiment warmtepompboilers.

Het warmtevermogen van Stiebel Eltron warmtepompen loopt op tot 67 kW, waardoor ze ook geschikt zijn voor het verwarmen van grotere ruimtes. Ook qua functionaliteiten zijn de warmtepompen van Stiebel Eltron heel veelzijdig. Zo zijn er toestellen in het assortiment die zowel kunnen verwarmen als koelen, en daarbij ook een geïntegreerde warmtepompboiler hebben.

Vooral bij bepaalde modellen grond water en water water warmtepompen kunnen hoge rendementen gehaald worden, met een COP tussen 5 en 6.

Voordelen en nadelen

Uitgebreid assortiment

Hoge rendementen

Warmtepompboilers

Geen hybride warmtepompen

Relatief duur

Vrij grote toestellen

Series

Stiebel Eltron WPL

Stiebel Eltron WPL

De Stiebel Eltron WPL serie is het gamma lucht water warmtepompen van Stiebel Eltron. Het bevat een reeks warmtepompen voor binnen- en buitenopstelling. De WPL serie omvat lucht water warmtepompen voor zowel kleine ruimtes als grote oppervlaktes, en warmtepompen die zowel verwarmen als koelen. Ook warmwaterbereiding behoort tot de mogelijkheden.

Prijzen en specificaties
Stiebel Eltron WPW

Stiebel Eltron WPW

Stiebel Eltron WPW is de serie water water warmtepompen van Stiebel Eltron. Deze warmtepompen blinken uit door hun stille werking en hun hoge werkzekerheid. Verder bevatten deze warmtepompen een geïntegreerde warmtepompmanager. Ze zijn beschikbaar in vijf vermogensformaten.

Prijzen en specificaties
Stiebel Eltron WPF

Stiebel Eltron WPF

De Stiebel Eltron WPF is een serie grond water warmtepompen van Stiebel Eltron. De WPF serie is voornamelijk gericht grotere woonoppervlakten. Sommige modellen kunnen een woonoppervlakte tot 8.000 vierkante meter aan. De WPF Cool  reeks bevat warmtepompen met een koelfunctie.

Prijzen en specificaties
Stiebel Eltron WPC

Stiebel Eltron WPC

De Steibel Eltron WPC serie is een reeks grond water warmtepompen, die voornamelijk geschikt zijn voor kleinere woonoppervlakten. De WFC warmtepompen kunnen staan zowel in voor verwarming als voor warmwaterbereiding. Net als de WPF reeks bevat ook de WPC een WPC Cool model, die naast verwarmen en warm water bereiden ook kan koelen in de zomer.

Prijzen en specificaties
Stiebel Eltron WWK

Stiebel Eltron WWK

De Stiebel Eltron WWK is een warmwater warmtepomp van Stiebel Eltron. Dankzij uitstekende vermogensfactoren haalt de WWK warmte uit de kamerlucht en gebruikt deze voor de warmwaterbereiding. Een combinatie met een zonne-installatie is mogelijk (WWK 300 SOL) en verhoogt de energie-efficiëntie nog meer.

Prijzen en specificaties
Stiebel Eltron WWP

Stiebel Eltron WWP

De Stiebel Eltron WWP is een warmwater warmtepomp van Stiebel Eltron. De warmtepomp voor warm water werkt zoals een lucht waterwarmtepomp: ze onttrekt de warmte aan de lucht en gebruikt deze om het water op te warmen. De basisuitvoering WWP zorgt op betrouwbare manier voor warm water. De nodige energie wordt eenvoudigweg uit de omgevingslucht gezogen.

Prijzen en specificaties