Vaillant

 

 

 

 

 

 

 

Vaillant werd in 1874 opgericht in Duitsland door Johann Vaillant. Vandaag, zoveel jaar later, is het nog altijd een familiebedrijf. Sinds vele jaren produceert het ook warmtepompen.

In het assortiment van Vaillant vinden we zowel lucht water, grond water als water water warmtepompen terug. Zowel de lucht water als de grond water warmtepompen kennen een plus serie, die kan koelen (bij de grond water warmtepompen) en sanitair warm water kan genereren (bij de lucht water warmtepompen). De grond water warmtepompen hebben ook een Exclusiv-serie, die naast verwarmen en koelen ook voor sanitair warm water kan zorgen.

Vaillant heeft zowel bij de lucht water als de grond water een model hybride warmtepomp, die kan dienen als aanvulling voor een bestaande verwarmingsinstallatie.

Het rendement van Vaillant warmtepompen ligt vrij hoog, met een COP tussen 5 en 6 voor de water water warmtepompen. Samen met een relatief lage prijs zorgt dit voor een goede prijs/kwaliteitsverhouding.

Voordelen en nadelen

Uitgebreid assortiment

Hoog rendement

Design

Warmtevermogen < 60 kW

Geen assortiment Hoge Temperatuur

Series

Vaillant GeoTHERM VWL

Vaillant GeoTHERM VWL

Vaillant GeoTHERM VWL is de serie lucht water warmtepompen van Vaillant. Deze serie bevat naast gewone lucht water warmtepompen ook hybride warmtepompen voor combinaties met verwarmingsketels. De GeoTHERM plus VWL bevat een ingebouwde boiler voor bijkomende warmwaterproductie.

Prijzen en specificaties

Vaillant geoTHERM VWW

Vaillant GeoTHERM VWW

De Vaillant GeoTHERM VWW is de serie water water warmtepompen van Vaillant. In deze serie kan u kiezen uit water water warmtepompen met verschillende vermogens. Deze warmtepompen kunnen eventueel gecombineerd worden met de GeoSTOR warmtepompboiler voor de productie van sanitair warm water.

Prijzen en specificaties
Vaillant geoTHERM VWS

Vaillant GeoTHERM VWS

De Vaillant GeoTHERM VWS is de serie grond water warmtepompen van Vaillant. In deze serie kan je kiezen voor een hybride systeem, de plus serie, en de exclusiv serie, waarbij je kan verwarmen in de winter en koelen in de zomer. Deze warmtepompen kunnen eventueel gecombineerd worden met de GeoSTOR warmtepompboiler voor de productie van sanitair warm water.

Prijzen en specificaties
Vaillant GeoSTOR

Vaillant GeoSTOR

De Vaillant GeoSTOR is de warmtepompboiler uit het assortiment van Vaillant. Dit toestel staat in voor de productie van sanitair warm water. De Vaillant GeoSTOR kan perfect gecombineerd worden met alle types warmtepompen van Vaillant, zowel lucht water, water water als grond water. Op die manier laat Vaillant je toe om nog zuiniger warm water te produceren.

Prijzen en specificaties