Viessmann

 

 

 

 

 

 

 

Viessmann is een privébedrijf, dat werd opgericht in 1917 en nog altijd door de familie Viessmann wordt geleid. Het bedrijf is over heel de wereld actief, maar heeft haar hoofdzetel nog steeds in Duitsland.

Het assortiment warmtepompen van Viessmann is niet zo heel uitgebreid, maar dat kan enigszins worden gecompenseerd door de veelzijdigheid van de toestellen. In het assortiment van Viessmann zijn toestellen terug te vinden die kunnen verwarmen, koelen en warm water genereren.

Viessmann biedt zowel lucht water warmtepompen als grond water warmtepompen aan. De Vitocal 300-G en de Vitocal 350-G kunnen bovendien ook worden ingezet als water water warmtepomp. Als water water warmtepomp kunnen deze modellen een COP halen van 6 en meer.

Voordelen en nadelen

Vrij hoog rendement

Veelzijdige toestellen

Prijs/Kwaliteit

Design

Geen hybride warmtepompen

Geen apart assortiment warmtepompboilers

Series

Viessmann Vitocal A

Vitocal A

Vitocal A is de serie lucht water Warmtepompen van Viessmann. In deze serie zijn warmtepompen terug te vinden die zowel kunnen verwarmen als kunnen koelen. De Vitocal 161-A kan worden ingezet voor het genereren van sanitair warm water. Richtprijzen voor de warmtepompen schommelen tussen 9.000 € en 10.000 €.

Prijzen en specificaties
Viessmann Vitocal S

Vitocal S

Vitocal S is de serie split lucht water Warmtepompen van Viessmann. Deze warmtepompen bestaan zowel uit een binnenunit als uit een buitenunit. Het zijn heel veelzijdige toestellen, die zowel kunnen verwarmen als kunnen koelen. De Vitocal 242-S kan bovendien ook warm water genereren. Richtprijzen schommelen tussen 4.000 € en 7.000 €.

Prijzen en specificaties
Viessmann Vitocal G

Vitocal G

Vitocal G is de serie grond water warmtepompen van Viessmann. Vele modellen in deze serie hebben ook de mogelijk om warm water te genereren, dankzij een geïntegreerde warm waterboiler. De COP van deze warmtepompen varieert tussen 4 en 5. De Vitocal-G serie valt ook op door hun geluidsarme warmtepompen.

Prijzen en specificaties
Viessmann Vitocal G

Vitocal G (water water)

Uit de Vitocal G serie, de grond water warmtepompen van Viessmann, kunnen zowel de 300-G als de 350-G ook worden ingezet als water water warmtepomp. In deze hoedanigheid kunnen deze warmtepompen een hoog rendement halen, met een COP van 6 en meer. Voorwaarde is wel dat het bronwater van goede kwaliteit is.

Prijzen en specificaties