Weishaupt

 

 

 

 

 

 

 

Max Weishaupt GmbH is een producent van verwarmingstoestellen, zoals de warmtepomp. Het bedrijf werd opgericht in 1932, en heeft haar hoofdzetel in het Duitse Schwendi.

Het assortiment van Weishaupt is heel uitgebreid, met zowel lucht water, grond water als water water warmtepompen. Met de WWP T serie heeft Weishaupt bovendien een apart assortiment warmtepompboilers.

De toestellen van Weishaupt zijn niet de mooiste van de markt, maar dat wordt ruim gecompenseerd door hun degelijke rendement, en hun milieuvriendelijke en geluidsarme werking. Vooral de water water warmtepompen blinken uit door een hoog rendement, met een COP die ruim boven de 6 uitkomt. Ook de lucht water en de grond water warmtepompen hebben een degelijk rendement. Het hoge rendement maakt van deze warmtepompen helaas ook vrij dure toestellen.

Voordelen en nadelen

Uitgebreid assortiment

Hoge rendementen

Hoge vermogens

Design

Geen hybride warmtepompen

Vrij duur

Series

Weishaupt WWP L

Weishaupt WWP LI

Weishaupt WWP L is de serie lucht water warmtepompen van Weishaupt, bedoeld voor binnenopstelling. Het maximale vermogen in deze serie bedraagt 30 kW. Deze warmtepompen hebben een degelijk rendement en een geluidsarme werking. Er zijn ook enkele modellen beschikbaar voor hoge temperatuur.

Prijzen en specificaties
Weishaupt WWP L

Weishaupt WWP LA

Weishaupt WWP L is de serie lucht water warmtepompen van Weishaupt, bedoeld voor buitenopstelling. Net als de warmtepompen voor binnenopstelling, de LI-serie, hebben deze warmtepompen een vrij hoog rendement, en zijn ze heel stil. Ook hier kunnen hoge aanvoertemperaturen gegenereerd worden. Het maximale vermogen in deze serie bedraagt 66 kW.

Prijzen en specificaties
Weishaupt WWP W

Weishaupt WWP W

Weishaupt WWP W is de serie water water warmtepompen van Weishaupt. Deze water water warmtepompen van Weishaupt zijn extreem stil, en zijn beschikbaar tot een vermogen van 100 kW. Naast verwarming zorgen deze warmtepompen ook voor sanitair warm water.

Prijzen en specificaties
Weishaupt WWP S

Weishaupt WWP S

Weishaupt WWP S is de serie grond water warmtepompen van Weishaupt. De warmtepompen in deze serie hebben een vermogensspectrum van 5 kW tot 130 kW. De grond water warmtepompen van Weishaupt behoren tot de stilste van de markt.

Prijzen en specificaties
Weishaupt WWP T

Weishaupt WWP T

De Weishaupt WWP T is de warm water boiler of warmtepompboiler van Weishaupt. Deze warmtepompboiler werkt op basis van de omgevingslucht, en heeft een boilerinhoud van 290 liter.

Prijzen en specificaties