Wanneer we spreken over de warmtepomp kostprijs, dan hebben we het niet enkel over de prijs van warmtepompen. De kostprijs van warmtepompen omvat immers ook de bijkomende kosten die gedaan moeten worden bij en na de aanschaf van een warmtepomp. Buiten uiteraard de prijs komen er inderdaad nog een aantal bijkomende kosten kijken bij het installeren van een warmtepomp.

Wat kost een warmtepomp?

Hoeveel de warmtepompen kostprijs bedraagt, is dan ook niet zo eenvoudig te zeggen. Veel hangt immers af van het type warmtepomp dat je wil installeren. Elders op deze site gaan we dieper in op de verschillende types warmtepompen, en kom je ook te weten dat niet elke warmtepomp even eenvoudig te installeren is. Vooral als we het hebben over grond warmtepompen, kan je te maken krijgen met een warmtepomp kostprijs die de hoogte ingaat. Je moet immers rekning houden dat dit type warmtepomp heel wat ruimte vraagt, waardoor het zou kunnen dat je bijkomende boringen of graafwerken moet uitvoeren. In het slechtste geval moet je zelfs plaats maken, waardoor je ook nog afbraakwerken dient uit te voeren.

Kostprijs van warmtepompen

Welke kostprijs warmtepompen ook hebben, je dient dit steeds naast het rendement van je investering te leggen. Enkel dan kan je rationeel uitrekenen of je investering in warmtepompen op termijn winstgevend zal zijn of niet.

Geef in de zoekmachine kostprijs warmtepomp in, voor meer informatie en prijzen omtrent bijkomende kosten bij het installeren van een warmtepomp.