De warmtepomp lucht lucht is het type warmtepomp dat de buitenlucht als warmtebron gebruikt om warme lucht voor de woning te genereren. Dit type warmtepomp kan je eigenlijk beschouwen als een omgekeerde van een airco. Ook een airco lucht uit de omgeving onttrekken om deze af te koelen.

De prijs van een lucht lucht warmtepomp is dus min of meer vergelijkbaar met die van een airco. Al heb je, net zoals bij airco’s verschillende formaten en designs. Er zijn kleinere modellen warmtepomp die enkel geschikt zijn voor het verwarmen van één enkele ruimte. Andere kunnen een grotere oppervlakte verwarmen. De prijs van een lucht lucht warmtepomp varieert dus over verschillende prijsklassen.

Daikin Altherma

Daikin Emura

Een bekend type lucht lucht warmtepomp is de Daikin Emura. Dit model is al te verkrijgen voor 3.000 euro, zonder de plaatsingskosten inbegrepen.

Vanaf 3.000 €

Daikin Nexura

Daikin Nexura

Ook de Nexura is een populair type lucht lucht warmtepomp van Daikin. Dit model is al te verkrijgen vanaf 2.500 euro. Dit type kan je in de zomer ook gebruiken als airconditioning toestel.

Vanaf 2.500 €