Warmtepompen bestaan in verschillende hoedanigheden, en afhankelijk van het type warmtepomp dat je wil installeren, zal je ook te maken krijgen met verschillende warmtepomp afmetingen. Afmetingen van warmtepompen verschillen voornamelijk van de energiebron waaruit de warmtepomp haar energie haalt.

Grond warmtepomp afmetingen

Bij een warmtepomp van het type grond zullen boringen moeten uitgevoerd worden, wat uiteraard een invloed zal hebben op de warmtepomp afmeting. De warmtepompen afmetingen van het type grond zullen bijgevolg veel groter zijn dan de afmetingen van warmtepomp type lucht. Wanneer je dus warmtepompen van het type grond wil installeren, heb je de nodige ruimte nodig.

Meer over grond warmtepompen

Lucht warmtepomp afmetingen

Bij een warmtepomp van het type lucht daarentegen heb je een opzuigsysteem nodig die je op een luchtrijke plaats installeert. Meestal wordt die ventilatiesysteem op het dak ge√Įnstalleerd, aangezien het systeem op die plaats aan veel lucht kan geraken. Het systeem staat in verbinding met de warmtepomp, die de lucht opzet in warmte en warm water. Bij dit systeem zal de afmeting van warmtepompen veel minder groot zijn dan bij het type grond.

Meer over lucht warmtepompen

Welke afmeting warmtepomp types ook hebben, het is niet het enige criterium waarmee je rekening moet houden. Je moet immers ook rekening houden met het type grond waarop je woning staat. Ook hebben warmtepompen van het type grond een hogere prijs dan warmtepompen van het type lucht. Dit kan in het nadeel zijn van mensen die minder budget hebben.

Vergelijk de afmetingen van warmtepompen

Op deze site vind je de afmetingen van alle types warmtepompen. Bekijk de afmetingen bij de technische specificaties van elk type warmtepomp. Begin bij het overzicht van alle merken, en vind de afmetingen voor een specifiek type warmtepomp.

Alle merken van  warmtepompen