Een warmtepomp plaatsen is in vele gevallen een investering die veel werkzaamheden met zich meebrengt. Indien je dan toch een warmtepomp laat plaatsen, kan je dit best doen wanneer je reeds werkzaamheden laat uitvoeren, en dus wanneer je je huis aan het renoveren bent.

Bij het plaatsen van een warmtepomp dienen de installateurs immers op plaatsen te komen waar je niet altijd makkelijk is om die plaatsen te bereiken. Vandaar dat je best je warmtepomp laat plaatsen wanneer die plaatsen reeds bereikbaar zijn door voorgaande werkzaamheden. Het bespaart je immers bijkomende miserie en bijkomende investeringen.

Warmtepomp bij renovatie

Bovendien kan je het plaatsen van een warmtepomp bij renovatie combineren met andere werkzaamheden. Klassiek is de combinatie van de warmtepomp met bijkomende isolatie. Het zou immers zonde zijn dat de warmte die door de warmtepomp wordt opgewekt snel zou verloren gaan door een slechte isolatie. Bovendien kan je bij de plaatsing van een goede isolatie rekening op bijkomende subsidies van de overheid.